En clau de so. Fil conductor de l’edició 2017

En aquesta vint-i-dosena edició, La Nau dels Xiquets i de les Xiquetes té com a fil conductor
En clau de so. Jugant amb la música.

Durant el mes de juliol, l’escola d’estiu de la Universitat de València centrarà les seues activitats en el món sonor, amb els seus silencis, melodies i ritmes.

Les qualitats del so se succeeixen espontàniament i els xiquets i les xiquetes en són receptors innats, amatents a tot allò que els envolta. Descobrir les possibilitats de la veu, del moviment del propi cos o dels instruments pot formar part de la quotidianitat. La música és un llenguatge amb què ens podem expressar i comunicar, un bon mitjà per fomentar les capacitats físiques, intel·lectuals, afectives i emocionals.

La música, a més, acosta les persones entre si, i adquireix un gran valor educatiu en incidir en la socialització.

Mitjançant diverses activitats lúdiques, coneixerem la música arreu del món, la música en la historia, els tipus de música que podem trobar, els grans compositors i compositores…

Aquest estiu, ens acostarem al llenguatge musical: el ritme, la melodia, l’harmonia… Serem les notes d’una partitura i, amb tallers i històries, coneixerem com funciona el temps, la tonalitat, la intensitat…

Alhora, esbrinarem que és la instrumentació: els tipus de formacions musicals, els instruments que coneixem i que desconeixem, les famílies d’instruments… I formarem la nostra pròpia orquestra, banda o quintet.

 

musica